فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
کلیات …………………………………………………………………………………………………
پیشگفتار …………………………………………………………………………………………….
اسکار کلیه …………………………………………………………………………………………..
ارزیابی اسکار کلیه ………………………………………………………………………………..
درجهبندی اسکار کلیه …………………………………………………………………………..
روشهای ارزیابی اسکار کلیه …………………………………………………………………..
IVP …………………………………………………………………………………………………..
اسکن DMSA ……………………………………………………………………………………
سونوگرافی ………………………………………………………………………………………….
فصل دوم
اهداف و فرضیات …………………………………………………………………………………
فصل سوم
روش مطالعه ……………………………………………………………………………………….
فصل چهارم
نتایج …………………………………………………………………………………………………..
سن …………………………………………………………………………………………………….
جنس …………………………………………………………………………………………………
بررسی گزارشهای سونوگرافی در مقایسه با گزارشهای اسکن DMSA ……
فصل پنجم
بحث ………………………………………………………………………………………………….
نتیجه و پیشنهاد ……………………………………………………………………………………
منابع …………………………………………………………………………………………………..
چکیده:
عفونتهای ادراری یکی از شایعترین عفونتهای دوران کودکی میباشد شایعترین عارضه طولانی مدت پیلونفریت حاد ایجاد اسکار کلیوی است (بخصوص در نوزادان کودکان) که ممکن است عملکرد کلیوی را مختل کرده و منجر به عوارضی چون هایپرتانسیون، نارسایی کلیه و کاهش رشد بدن شود بنابراین تشخیص اسکار از اهمیت زیادی برخوردار است برای تشخیص اسکار از روشهای مختلف تصویربرداری از جمله اسکن DMSA IVP و سونوگرافی استفاده میشود. دقیقترین و حساسترین روش اسکن DMSA میباشد ولی از آنجا که سونوگرافی بدون ضرر، در دسترس و ارزان قیمت است میتواند بعنوان روشی جایگزین بکار رود. در این پایان نامه که بطریق کارآزمایی بالینی انجام شده است مقایسهای بین روش سونوگرافی کلیه و اسکن DMSA در تشخیص اسکار کلیوی در کودکان انجام گردیده است. ۳۱ بیمار در فاصله زمانی ۶ ماه مورد بررسی قرار گرفتند و در تمام بیماران حداقل ۳ ماه پس از UTI بررسی صورت گرفت و فاصله انجام اسکن DMSA و سونوگرافی حداکثر دو روز بوده است. کلاً ۶۲ کلیه مورد مطالعه قرار گرفت و تمام سونوگرافیها بدون اطلاع از نتیجه اسکن DMSA و توسط یک رادیولوژیست و با دو نوع پروب فرکانس ۳٫۵ MHz و ۵-۷٫۵MHz و با دستگاه سونوگرافی انجام گرفت.
بحث و نتیجه:
عفونت دستگاه ادراری یکی از شایعترین عفونتهای دوران کودکی است که به علت عوارض بالقوه خطرناکی که میتواند بر جای گذارد از اهمیت خاصی برخوردار میباشد و حدود ۲۰%-۵% از موارد ESRD در ارتباط با پیلونفریت و عوارض آن میباشد (۴ و ۱).
شایعترین عارضه طولانی مدت پیلونفریت حاد ایجاد اسکار کلیوی است که میتواند عوارضی چون HBP، نارسایی کلیه و کاهش رشد بدن ایجاد کند بنابراین تشخیص اسکار از اهمیت زیادی برخوردار است و برای تشخیص اسکار از روشهای مختلف تصویربرداری از جمله اسکن DMSA، IVP و سونوگرافی استفاده میشود. مقایسه روشهای تصویربرداری برای تشخیص اسکار کلیه قبلاً در مطالعاتی بررسی شده که نتایج ضد و نقیضی داشتهاند که به اختصار گفته خواهد شد.
در سال ۱۹۹۸ آقای BARRY و همکارانش نتایج سونوگرافی و DMSA را در تعیین اسکار کلیوی در کودکان با هم مقایسه نمودند. DMSA در یک پریود ۳-۱ ماهه پس از عفونت در طول یک دوره ۴ ساله در کودکان انجام گردید. در این مطالعه ۳۳۹ بیمار ارزیابی شدند که ۳۰ بیمار فقط یک کلیه داشتند بنابراین ۶۴۸ کلیه توسط سونوگرافی در یک پریود ۴ ماهه مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج آن با DMSA مقایسه گردید. در این مطالعه یکسری کرایتر یا برای اسکار کلیه در نظر گرفته شد کرایتریای ماژور (نزدیکی اکوی سینوس به سطح کلیه)، متوسط (دیده نشدن پیرامیدها، نامنظمی حدود)، مینور (کم شدن وضوح اکوی کپسول، اتساع کالیسی). و تمام سونوگرافیها توسط دو رادیولوژیست مجرب در امر سونوگرافی کودکان انجام گرفت. اسکار موضعی در سونوگرافی در ۶/۱۷% و در DMSA در ۴/۱۹% از کلیهها دیده شد. نازکی یکدست کورتکس بدون اسکار موضعی هم در سونوگرافی و هم در DMSA در ۸/۶% از کلیهها دیده شد. در ۱/۷۲% از کلیهها اسکار نه در سونو و نه در DMSA مشخص نگردید. در این مطالعه مشخص شد که سونو ارزش پیشگویی مثبت ۹/۹۳% و ارزش پیشگویی منفی ۳/۹۵% حساسیت ۸۸% و اختصاصیت ۷/۹۷% و دقت ۸/۹۴% برای تعیین اسکار کلیوی در کودکان دارد. (۷)
دانلود فایل
:: موضوعات مرتبط:
دانشجویی ,
,
:: برچسبها:
تشخیصی سونوگرافی ,
اسکار کلیوی ,
اسکار کلیوی در کودکان ,
تعیین اسکار کلیوی ,
:: بازدید از این مطلب : 361
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0